Uppdrag

Buttercup

Med gemensam kärlek för smöret, gör vi det bredbart för alla!
“Letade efter förmågor som kan sälja vår produkt digitalt. Stefan och hans gäng levererar resultatfokuserat, initiativrikt och med framåtdriv.”
Johan Landgren
Grundare

Att dela kärleken till smöret

Vi är glada att kunna meddela vårt nya samarbete med Buttercup! Buttercup är en genial idé som håller ditt smör perfekt tempererat via en elegant minikyl, för dig att använda när som helst på dagen.

Med Buttercup delar vi kärleken till smöret, och efter några fantastiska smörupplevelser under vår initiala testning av produkten kom vi tillsammans fram till att inleda ett spännande samarbete där vi till en start började med att definiera nya visioner för deras sociala framträdande och grafiska profiler. Efter anpassning till resurs och tidsplan lade vi fram ett förslag om en plan för hur den fantastiska köksprodukten bäst kunde komma att marknadsföras på. Detta för att nå de tydliga försäljningsmålen som Buttercups grundare Johan och Donny beslutat om.

Efter vårt första möte med de fantastiska grundarna Johan och Donny var vi fast. Vi älskade idén om perfekt smör, när som helst. Vi hade den där goa känslan i magen och den har vi fortfarande!  En Buttercup har sin alldeles egna plats på vårt kontor och vi använder den flitigt!

Vi vill berika och leverera en enklare smörupplevelse hemma för människor som precis som oss älskar smaken av naturligt smör!

- Johan Landgren, Grundare

Vi visste att detta skulle vara en spännande produkt att lägga Leyout's touch på och vi bildade genast en vision för framtiden. Första steget var att komma igång med det vi gör bäst, resursanpassad digital marknadsföring - med tydliga mål i sammanhållning med träffsäker interaktiv design.

En varumärkesmanual skapades för att få tydlig struktur, ett par stadiga ben att stå på inför kommande uppgifter. Med glasklara förutsättningar började vi med att göra en ny hemsida som snabbt tog form, där fokus låg på en användarupplevelse som skapade engagemang. Spårningsverktyg implementerades för att undersöka och förstå oss på besökarna, för att sedan vidareutveckla och optimera hemsidan i synergi med annonsering. Att betalning med Klarna skulle vara möjligt var för oss självklart och detta såg vi till att få implementerat, för en säkrare och en mer uppskattad betalningsupplevelse för kunderna. Vi förkortade inköpssteget till endast två segment, vilket gjorde det busenkelt för kunder att köpa sin egna Buttercup! Vi är väldigt stolta över deras nya utseende, vi gjorde något enkelt men behåller elegansen och prestandan, vilket inte är en lätt uppgift i sig.


I samband med en ny hemsida skapade vi starkare profiler på sociala medier, mer content samt interaktion med användare bidrog med extra krut. För oss går det hand i hand att välutvecklade profiler skapar fler möjligheter till bättre resultat.

Efter en framgångsrik ny look hade tagit form, lanserade vi vår marknadsföringskampanj, med målet att hitta kunder av hög kvalitet. Efter noggrann planering tog vår strategi form och i augusti var det dags att ösa på. Vi använde våra skarpa annons kunskaper inom Facebook-ads för att först förstå oss på målgruppen och sedan attackera aggressivt där vi såg störst effekt. Vi lade upp en initial annons på en snygg video skapad för Buttercup där vi spårande och samlade in data kring antalet Thruplays (Användare som tittar på hela videon), för att sedan skapa en ytterliga annons i synergi med den första som endast visades för det användare som visat högt engagemang och intresse av Buttercupvideon. Redan första dagen efter vår re-target strategi sålde vi flera Buttercups, ett starkt bevis på lyckad strategi!

“Tycker uppdraget med Buttercup är väldigt spännande, att med, i stort sett, fria händer få gräva sig in i produkten och använda sin kreativitet har varit givande.”

- David Nilsson, Project Lead

Framtiden för vårt samarbete med buttercup fortsätter att växa i potential när vi kontinuerligt fortsätter att skala upp våra mål. Vi analyserar, beräknar och formar nya planer. Vi fortsätter att se goda resultat, men vi är aldrig riktigt nöjda, vi strävar alltid efter att göra mer! Bara framtiden kan utvisa vart Buttercup tar vägen, men en sak är säker, med vår hjälp och vägledning får de bästa möjliga odds!

Buttercup
Buttercup erbjuder en av smörets mest innovativa produkter någonsin. En smörkyl för perfekt tempererat smör till smörgåsar, bakning och matlagning.
https://getbuttercup.se
Industri
D2C Online Retail
Plats
Mariehamn, Åland

Boka en personlig demo

Låt oss visa dig vad vi kan göra för er verksamhet och digitala profil
Rated 5/5 på Google och Facebook