Uppdrag

Jordens Vänner

Ett pris som ingen vill vinnna men som de flesta står bakom!
"Materialet Per tog fram var proffsigt och håller stilistiskt bra kvalité. Vi är mycket nöjda över resultatet."
Charlotte Lundqvist
Projektsamordnare, Jordens Vänner
Mockup som visar Svenska Greenwash Priset på en färgburk med en pensel

Ett projekt för Jordens vänner

Ett spännande samarbete, lett av vår fantastiska Per Åleby, med Jordens vänner och deras grymma Greenwashpris, tyckte vi att det var som upplagt för en grafisk identitet med samma kaliber.

Sedan 2009 delar Jordens Vänner årligen ut Svenska Greenwashpriset. Priset är miljörörelsens anti-pris till organisationer och företag som felaktigt framställer sin verksamhet som hållbar. Bland tidigare vinnare syns bland annat Preem, Sveaskog och AP-fonderna. Det är svenska folket som både nominerar och utser vinnaren. Vill du läsa mer om Jordens vänner och Greenwash priset kan du göra det här.

Jordens vänner älskar Leyout för vilja om att göra gott i samhället. I projektet, lett av Per Åleby, skapar vi en renare företagskultur.

Svenska Greenwashpriset ett ironiskt miljöpris som delas ut till företag, organisation eller person som lovat mer än vad de kunnat hålla när det kommer till miljöåtgärder och istället lagt energi på att skapa en grön image.
Prisets varumärke behövde ett ordentligt upplyft som ger priset den status det förtjänar och sätter det i samma klass som andra kända svenska pris.

En samlad bild som visar etiketter för projektet

Bakgrund och logotyp och färgschema

Begreppet greenwashing brukar förknippas med grön målarfärg. Resultatet blev en logotyp i form av pensel med färg, fabrik och krona. Logotypens text är enkel att uppdatera år för år för marknadsavdelningen och prisets betydelse och avsändare är tydligt för mottagaren.

Mockup på diplomet för det Svenska Greenwash Priset

Där logotypen inte används förmedlas varumärket genom färgerna “Tvättgrön”, hämtad från Prisets avsändare Jordens Vänners primärfärg. Och “Bedragareblå” som komplementerar den gröna fint och drar tankarna till olja och ondska. Den droppande färgen som finns i logotypen återkommer bl.a. i hörn av trycksaker och SoMe-inlägg för att knyta ihop säcken.

Bild på färgpaletten
"Visuell identitet för ett pris som ingen vill vinna. Jordens Vänners ironiska pris kan nu få den uppmärksamhet som det förtjänar. Lycka till där ute alla miljöbovar!"

Per Åleby, Art Director

Mockup med ett kuvärt som skickas till de nominerade
Jordens Vänner
Världens största gräsrotsorganisation för miljö- och solidaritet med över 2 miljoner medlemmar.
https://jordensvanner.se/
Industri
Non-profit / Stiftelser
Plats
Göteborg, Sweden

Boka en personlig demo

Låt oss visa dig vad vi kan göra för er verksamhet och digitala profil
Rated 5/5 på Google och Facebook